top of page

Serviciile noastre

Un zambet sanatos si stralucitor este baza unui aspect bine ingrijit. Pentru a face din zambetul tau o carte de vizita, te tratam intr-o atmosfera relaxata si de incredere. Deoarece cabinetul nostru este dotat cu cea mai recenta tehnologie, putem oferi pacientilor nostri cele mai noi metode de terapie si profilaxie.

​

Empatia echipei noastre si mobilierul armonios al salilor noastre garanteaza un tratament individual, confortabil si fara teama in orice moment. Pentru ca ne pasa de dorintele si nevoile pacientilor nostri, lucram cu o abordare holistica si concepte medicale inovatoare.

Implant ceramic

+

-

_DSC6383.jpg

Implanturile ceramice sunt realizate din dioxid de zirconiu ceramic de inalta tehnologie:

​

-Sunt de culoarea fildesului, contribuie la rezultate estetice excelente.
-Nu sunt negre sau gri ca implanturile de titan.
-Sunt 100% fara metal!
-Ofera cea mai buna biocompatibilitate, fara alergii.
-Acest material revolutioneaza stomatologia deoarece acum putem oferi solutii complet biocompatibile
-Materialul nu formeaza electroni liberi la suprafata, ceea ce inseamna mai putina placa bacteriana decat pe un dinte natural
-Afinitate excelenta pentru țesutul moale: spre deosebire de titan, tesutul moale (gingia) creste si el alaturi de os

 

De regula, efectuam 90% din implantari ca implanturi imediate, ceea ce inseamna ca dintele bolnav este indepartat foarte usor, cavitatea osoasa este curatata si dezinfectata si se introduce biomaterialul (=implant ceramic). (O poti numi artroscopie blanda la dentist)

Endodontie

+

-

_DSC6231.jpg

Tratamentul de canal din perspectiva biologica: Dintii tratati cu obturatie de canal sunt dinti morti!

​

Chiar si cel mai bun tratament de canal nu va putea realiza o inchidere complet etansa la bacterii. Miile de fibre nervoase mici din canalele dintelui (tubuli dentinari) sunt expuse cariilor dupa tratamentul canalului radicular sau dupa ce dintele moare. Cand proteinele se descompun, se formeaza numeroase toxine. Acestea patrund in organism prin cele mai fine canale si pot pune o presiune considerabila asupra acestuia fiindca au un efect toxic asupra nervilor (efect neurotoxic).

​

In combinatie cu mercurul din plombele de amalgam, se poate forma dimetilmercurul extrem de toxic, care poate ajunge si la creier prin bariera hematoencefalica si are un efect neurotoxic asupra celulelor nervoase.

​

Cu fiecare act masticatoriu, aceste bacterii isi elibereaza toxinele in sistemul limfatic al tesutului din jur. De aici intra in fluxul sanguin (infectie focala) si apoi in intregul corp. Intr-un studiu realizat de Siqueira et al., microorganismele au fost detectate in toti dintii tratati radicular cu inflamatie apicala, ceea ce sugereaza suspiciunea de inflamatie cronica. Richardson si colab. detecteaza 75 de tulpini bacteriene diferite in dintii tratati radicular cu osteita apicala. Patru dintre aceste specii afecteaza inima, trei sistemul nervos, doua rinichii si creierul si una sinusul maxilar.

​

Prin urmare, stomatologia este singura disciplina care lasa tesut mort in organism. Din punct de vedere tehnic, tratamentul de canal poate fi efectuat pentru a pastra functia de mestecat, dar trebuie reconsiderat daca are sens din punct de vedere medical. Un dinte mort care a fost supus unui tratament de canal poate avea efecte masive asupra sistemului imunitar.

Proteze cu CEREC 3D

+

-

_DSC7185.jpg

Putem produce proteze dentare individualizate pe culoarea dintilor pacientului, si atunci folosim sistemul Chairside Economcal Restoration of Estetic Ceramics (= Cerec).

​

Cerec este o procedura moderna asistata de computer care permite producerea de proteze dentare adaptate individual. Cu ajutorul unor amprente optice precise si al crearii de modele digitale 3D ale muscaturii, inlay-urile, coroanele si chiar puntile potrivite cu precizie pot fi frezate din blocuri ceramice speciale intr-un timp scurt si introduse in cavitatea bucala in aceeasi sedinta. Acest lucru inseamna ca pacientii nostri sunt scutiti de situatia neplacuta de a primi un tratament temporar pentru dintii afectati.

​

Desigur, toate produsele fabricate cu Cerec indeplinesc cele mai inalte standarde estetice.

Disfunctii cranio-mandibulare

+

-

_DSC6053.jpg

Simptomele acestei asa-numite disfunctii sunt foarte diverse. Poate fi asociata cu dureri de cap, dureri de gat, dureri faciale si dureri de dinti. Dar migrenele, pierderea brusca a auzului si tinitusul sunt, de asemenea, foarte des observate.

Cauzele se afla de obicei in interactiunea perturbata dintre muscatura, articulatiile maxilarului, muschii masticatori si statica corpului.

​

Declansatorii CMD (Sindrom cranio-mandibular) pot fi:
-Abraziune dentara si edentatiile neprotezate
-Contacte interferente
-Stres, probleme psihologice
-Tratament ortodontic
-Proteze dentare uzate sau prea joase


Boala CMD poate fi adesea asociata cu scrasnirea severa a dintilor (bruxism); Intr-o mica masura, scrasnitul dintilor este, de asemenea, normal si este folosit pentru a face fata stresului intern. In cazul unei afectiuni patologice, se poate intampla ca smaltul dintilor (cea mai dura substanta pe care o poate produce corpul nostru) sa fie slefuit complet sau partial de pe suprafetele de masticat ale dintilor. Colaborarea stransa intre kinetoterapeuti, medici ORL si tehnicieni dentari este adesea utila pentru diagnostic si terapie. O cauza principala este compresia articulatiilor maxilarului. Pentru detectarea acestora se folosesc cele mai moderne metode electronice de masurare (Arcus Digma 3). Rezultatul acestui diagnostic este o atela de terapie conceputa individual, care actioneaza ca o „perna de odihna" pentru muscatura si ghideaza usor articulatiile maxilarului intr-o pozitie corecta.

Stomatologie cu laser

+

-

_DSC6121.jpg

Adesea se gasesc boli din cavitatea bucala care sunt cauzate de diversi agenti patogeni si sunt greu de controlat prin metode conventionale de tratament. Acestea includ infectii ale canalelor radiculare, parodontita apicala (inflamatie la varful radacinii), pungile gingivale.

​

Pentru a le contracara, cabinetul nostru foloseste cele mai moderne lasere dentare, care folosesc lumina cu energie foarte mare pentru a elimina astfel de germeni, astfel crescand semnificativ sansele de succes in tratarea infectiilor. Un alt domeniu de aplicare pentru astfel de lasere este tratamentul (posibil si profilactic) al herpesului (veziculelor) si al aftelor, al caror proces de vindecare poate fi accelerat.

Curatarea dintilor si profilaxie

+

-

_DSC6056.jpg

DACA PREVENITI, ECONOMISITI LA REPARATII - aceasta este premisa pe tema profilaxiei.

​

Cauza bolilor structurilor dentare (cariile) si parodontiului (parodontita) consta in colonizarea bacteriilor daunatoare pe dinti si gingii. Cu o igiena orala zilnica completa si un control stomatologic de rutina la sase luni, puteti pune bazele unui zambet sanatos.

​

De asemenea, va recomandam cu tarie sa faceti o curatare profesionala regulata a dintilor la intervale de 6 luni. Depozitele dure si moi sunt indepartate, protejandu-va astfel in mod optim dintii de carii sau parodontita.

Diagnosticare rapida

+

-

_DSC6385.jpg

In clinica noastra, pe langa radiografiile dintilor individuali si crearea de imagini ale intregului set de dinti, inclusiv articulatiile maxilarului si sinusurile maxilare, mai folosim tomografie digitala, pentru diagnosticul dentar.

​

Aceasta se refera la un proces de imagistica tridimensionala care ne permite sa planificam in mod optim procedurile chirurgicale (de exemplu, implantari sau indepartarea molarilor de minte) si astfel sa minimizam riscul de complicatii precum leziuni ale nervului mandibular.

Tomografia digitala este utilizata si in diagnosticul clinic al modificarilor patologice (de exemplu, chisturi).

Tratament cu substante sigure

+

-

_DSC7169.jpg

Substanta dentara care a fost pierduta sau distrusa nu poate fi regenerata si, prin urmare, trebuie inlocuita cu material strain. Desi acum exista materiale de obturatie si proteze dentare de inalta calitate, care se apropie de functia si stabilitatea smaltului natural al dintilor, rezistenta si duritatea lor nu pot fi comparate cu substanta sanatoasa a organismului.

 

Una dintre cele mai importante conduite terapeutice este mentinerea structurii sanatoase a dintelui, prin abordare conservativa. Modul nostru bland de lucru este garantat de tehnologia moderna si de utilizarea materialelor de obturatie de inalta calitate (de exemplu, compozit). Spre deosebire de materiale precum amalgamul, compozitele nu necesita pregatirea unor cavitati mari pentru a asigura o retentie (aderenta) optima.

Implantare ghidata

+

-

_DSC6099.jpg

Baza unui rezultat optim la inserarea unui implant in suportul osos este faza de planificare cuprinzatoare si precisa.

 

In clinica noastra, indeplinim aceste cerinte prin realizarea unei imagini tridimensionale cu raze X. Aceasta procedura poate fi utilizata pentru a evalua starea generala a osului, precum si densitatea si calitatea materialului osos existent. Acest lucru ne permite sa planificam operatia viitoare in cel mai bun mod posibil, luand in considerare circumstantele anatomice date si caracteristicile speciale individuale, optimizand rezultatul si reducand riscurile.

 

Pe langa crearea imaginii cu raze X 3D, efectuam si planificarea digitala precisa si simularea procedurii pe computer. Pe baza acestei simulari, producem un sablon de foraj care specifica pozitia exacta si directia implantarii in timpul operatiei.

Pentru pacienti anxiosi

+

-

_DSC6244.jpg

Multi pacienti se feresc de tratamentele stomatologice pentru ca le este frica. Cauzele pentru aceasta frica se intorc adesea in copilaria pacientilor nostri. Empatia si depasirea experientelor traumatice sunt la fel de importante pentru noi ca tratamentul bland si nedureros.

 

Oferind pacientilor nostri sfaturi si informatii precise despre pasii respectivi de tratament, incercam sa atenuam teama pacientilor nostri de stomatolog.

​

Daca este necesar, efectuam proceduri chirurgicale sub inhalosedare.

Tratarea copiilor

+

-

_DSC6034.jpg

Ingrijirea dentara incepe odata cu aparitia primului dinte de lapte. Din acest moment, copiii ar trebui sa vina la cabinetul nostru in mod regulat, adica cel putin o data la sase luni, pentru examinari de rutina. Acest lucru nu este important doar pentru sanatatea dintilor de lapte, care sunt predispusi la carii, dar il obisnuieste si pe copilul dumneavoastra sa viziteze medicul dentist. Cu multa empatie si metode blande de tratament, le aratam celor mai mici pacienti ai nostri ca vizita la dentist poate fi chiar distractiva

​

Intre 6 și 18 ani, se recomanda vizita la dentist de două ori pe an. Placa bacteriana existenta este colorata, se practica tehnica corecta de periaj, suprafetele dentare sunt lustruite si sigilate cu fluorizare pentru a preveni cariile dentare.

Tratament estetic dentar

+

-

_DSC6354.jpg

Dintii albi si drepti transmit o imagine de sanatate si atractivitate celor din jurul nostru. Aceasta imagine poate fi perturbata de usoara nealiniere si decolorare a dintilor (de exemplu, din cauza consumului de ceai/cafea/tigari sau a tratamentului de canal in zona dintilor din fata).

​

Echipa noastra competenta va va face dintii sa straluceasca din nou folosind cele mai moderne metode de tratament. Folosind albirea, fatetarea sau o coroana complet ceramica pe dintii din fata, va putem ajuta sa obtineti un zambet uniform, alb si o noua incredere in sine.

 

Albire
Cu exceptia cazului in care exista obturatii mari sau coroane pe dintii tai anteriori, acestia pot fi albiti vizibil prin aplicarea unui gel de albire special care contine peroxid de hidrogen foarte concentrat. Aceasta procedura profesionala este efectuata de catre asistentii nostri profilactici experimentati si instruiti. Albirea este o metoda eficienta care nu deterioreaza structura dentara.

 

Fatetare
Dezechilibre cromatice, obturatii incorecte, defecte ale substantei dentare sau decolorari deosebit de severe pe suprafetele exterioare ale dintilor pot fi placate cu invelisuri ceramice subtiri, asa-numitele „fatete”.

​

Ca parte a acestei metode, lucram cu o tehnica de pregatire minim invaziva. Elementele ceramice folosite sunt fabricate de noi cu cea mai mare precizie. Asta inseamna ca putem garanta pacientilor nostri un rezultat natural si, in acelasi timp, pastram cat mai mult din structura dintelui natural.

bottom of page