top of page

Sfaturi si intrebari frecvente

Dorim sa raspundem la intrebarile frecvente despre vizita la dentist, ingrijirea dentara si tratamentele pe care le oferim.

Inainte de vizita

Echipa noastra lucreaza într-o maniera interdisciplinara cu medici internisti, ortodonti si medici ORL. Prin urmare, printr-o consultare preliminara initiala, vom obtine o imagine detaliata a situatiei dumneavoastra stomatologice si a dorintelor dumneavoastra personale. In plus, se efectueaza un studiu cuprinzator al tuturor constatarilor medicale dentare. Este util sa aduceti radiografiile existente cu dumneavoastra.

​Pacientii care ne viziteaza pentru prima data isi pot face o impresie initiala despre cabinetul nostru inainte sau dupa a face o programare.

Inainte sa veniti

  • Veniti cu buna dispozitie si lasati-va temerile acasa (in general, nu folosim freza la prima vizita)

  • Periati-va bine pe dinti si curatati golurile cu ata dentara (daca nu aveti o periuta de dinti la indemana sau nu aveti timp sa va periati inainte de vizita dvs., vom fi bucurosi sa va oferim o periuta de dinti de unica folosinta si ata dentara in cabinetul nostru )

  • Luati-va toate actele necesare

  • Luati-va radiografiile (daca aveti)

  • Mancati suficient (se recomanda sa nu mancati timp de 2-3 ore dupa tratamentul stomatologic)

Recomandari

Dinti sanatosi o viata intreaga - E posibil?

+

-

Preventia este mai buna decat repararea. La clinica noastra, va oferim numeroase masuri de profilaxie utile care va mentin dintii si gingiile sanatoase.

Ce este mai important la pasta de dinti?

+

-

Componenta principala a pastelor de dinti sunt microsferele care sustin efectul mecanic al periutei de dinti.

Recomandam preventia cu vitamine si micronutrienti.

Respiratia urat mirositoare

+

-

Spre deosebire de afirmatiile populare, respiratia urat mirositoare se dezvolta in stomac doar in cazuri foarte rare. De obicei, cariile netratate, gingiile inflamate, fumatul, igiena orala deficitara, aportul insuficient de lichide, respiratia bucala sau limba incarcata sunt responsabile pentru fenomenul neplacut si adesea jenant numit halena.

 

Daca suferiti de respiratie urat mirositoare, medicul dentist este foarte probabil sa va ajute. Nu ezitati sa faceti o programare si sa discutati cu noi despre problema dvs.

Sunt periutele de dinti electrice cu adevarat mai bune decat cele manuale?

+

-

In principiu, sunt. Deoarece periutele de dinti electrice, care au ocupat in ultimii ani un loc important in domeniul ingrijirii dentare, convin datorita capetelor mici de periaj, miscarilor bune de periaj si functiilor utile de timer. Daca investiti intr-un model de inalta calitate, veti simti dintii deosebit de curati dupa ce va spalati cu o periuta de dinti electrica.

Ce periuta de dinti este potrivita pentru mine?

+

-

In farmacii si magazine universale, selectia de produse de ingrijire dentara este uriasa. Poate fi dificil sa iti dai seama ce periuta de dinti se potriveste nevoilor tale individuale. Cu toate acestea, medicul dentist va poate oferi informatii tinand cont de dintii, varsta si abilitatile dumneavoastra motorii.

Preventie

Cum se dezvolta cariile?

+

-

Baza dezvoltarii cariilor este placa bacteriana depusa pe suprafata dintelui. Anumite bacterii din aceasta placa transforma zaharul ingerat cu alimente in acid si le transmit pe suprafata dintilor. Rezultatul: degradare si ulterior o cavitate pe suprafața dintelui.

 

O alimentatie bogata in vitamine si micronutrienti este o componenta cruciala pentru a evita cariile. Chiar și MIH (hipomineralizare inciziabila molara) - care a avut loc mai mult la copii in ultimii ani este cauzata de lipsa de vitamine și micronutrienti. Aceste minerale lipsesc din saliva si sange, ceea ce duce la o degradare a smaltului.

Cum pot preveni dezvoltarea cariilor?

+

-

Baza dintilor sanatosi este igiena orala minutioasa zilnica. Cel mai bine este sa va spalati dintii dupa fiecare masa, dar cel putin de doua ori pe zi. De asemenea, nu trebuie sa uitati de spatiile interdentare.

​

O dieta corecta este, de asemenea, o piatra de temelie importanta pentru o dentitie sanatoasa. Desigur, nu este necesar sa elimini complet zaharul. Cu toate acestea, ar trebui sa va limitati consumul de dulciuri cat mai mult posibil pentru a preveni eficient dezvoltarea cariilor. Dupa ce ati mancat carboihdrati, o curatare minutioasa a dintilor este deosebit de importanta. In plus, este deosebit de daunator pentru dinti sa consumi cantitati mici de zahar pe tot parcursul zilei.

 

In plus, vizita de verificare semestriala la dentist joaca un rol important in detectarea formarii de carii intr-un stadiu incipient. In plus, va recomandam sa faceti o curatare profesionala a dintilor o data la sase luni - aici toate zonele greu accesibile, la care nu puteti ajunge acasa, sunt de asemenea curatate.

Poti mosteni problemele cu cariile?

+

-

Cariile cu siguranta nu sunt o boala ereditara! Deoarece cariile sunt cauzate de o dieta bogata in zaharuri si de lipsa igienei orale. Cu un stil de viata sanatos, ingrijire dentara adecvata si ingrijire preventiva regulata, fiecare persoana isi poate mentine dintii sanatosi pe termen lung.

Piercing-urile din gura pot provoca daune?

+

-

Din punct de vedere dentar, piercing-urile din buze si limba sunt puternic contraindicate, deoarece ajung intre dinti in timpul miscarii de masticatie si, astfel, pot duce la leziuni ale buzelor sau chiar fracturi ale smaltului dentar.

Cat de des ar trebui sa vin pentru un control periodic?

+

-

Stomatologii recomanda o verificare semestriala - combinata ideal cu curatarea profesionala a dintilor. Asa va protejati eficient dintii impotriva cariilor si a bolii parodontale.

 

Copiii, adolescentii și pacientii cu proteze dentare (punti, proteze, telescoape si implanturi) ar trebui sa-si viziteze dentistul cu siguranta mai des decat de doua ori pe an.

​

Dentistul dvs. va poate recomanda o frecventa diferita a verificarilor in functie de tipul de dinti, de varsta si de orice conditii preexistente.

Culoarea dintilor mei este prea inchisa. Ce pot face?

+

-

O culoare nedorita a dintilor poate avea cauze genetice. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, este datorata consumului de cafea, ceai, tutun si vin rosu.

 

Aceste coloratii sau depozitele de pe dinti pot fi indepartate cu usurinta cu o curatare profesionala.

 

Punctele albe sunt cauzate de efectul acid al bacteriilor. Prin urmare, o curatare profesionala este absolut recomandata pentru a-ti albi dintii fara a-i deteriora.

Ce este curatarea profesionala a dintilor?

+

-

O curatare profesionala a dintilor include urmatorii pasi de tratament:

​

-examen dentar

-inlaturarea completa a tuturor depunerilor dure (tartru) si moi (placa) de pe radacina  si suprafetele accesibile ale dintilor

-curatarea tuturor radacinilor vizibile ale dintilor si a spatiilor interdentare

-lustruirea coroanelor dintilor si a suprafetelor radiculare vizibile

-instructiuni de igiena orala adaptata la pozitia dintilor si tipul de muscatura

Cat de des ar trebui sa fac o curatare profesionala a dintilor?

+

-

De regula, curatarea profesionala se face la intervale de 6 luni. In cazul susceptibilitatii ridicate la carii, la copii si proteze complexe, pot fi indicate intervale mai mici.

Curatarea profesionala se face prin asigurarea de sanatate?

+

-

Asigurarea de sanatate nu acopera costurile curatarii dentare profesionale deoarece este un serviciu privat.

Sarcina imi va afecta sanatatea dentara?

+

-

In timpul sarcinii, suplimentarea cu vitamine si micronutrienti este deosebit de importanta.

 

Deoarece nutritia copilului in pantece este o prioritate absoluta si, prin urmare, multe substante importante migreaza catre copil, poate exista un risc crescut de carii pentru mama. Femeile care planifica o sarcina ar trebui, prin urmare, sa se prezinte in prealabil la dentist.

Cand ar trebui adus copilul pentru prima oara la stomatolog?

+

-

O prima vizita la stomatologul dvs. este recomandata dupa aparitia dintilor de lapte. De obicei, ultimii dinti de lapte ies dupa 2 ani.

 

Tratamentele dentare nu sunt doar o parte importanta a profilaxiei dintilor de lapte, ci si ajuta copilul sa-si construiasca increderea in stomatologul care il va trata in primii ani de viata si sa nu vada vizita la acesta ca ceva de care sa ii fie frica.

 

La verificarea periodica, dentistul dvs. poate determina, de asemenea, intr-un stadiu incipient, daca dintii copilului dvs. sunt corect aliniati

De ce este importanta sanatatea dintilor de lapte?

+

-

Chiar daca dintii de lapte nu sunt permanenti, ei joaca un rol major in sanatatea, functia aparatului masticator si bunastarea copilului tau. In plus, dintii de lapte joaca un rol important in timpul dezvoltarii dintilor permanenti. Daca nu poate fi indeplinita aceasta functie din cauza deteriorarii, vor exista si probleme cu dintii permanenti. Pentru a asigura sanatatea dentara a copilului dvs. pe termen lung, ar trebui, prin urmare, sa mergeti in mod regulat la dentist cu el.

Plombe si proteze dentare

Implanturi

+

-

Implanturile devin din ce in ce mai populare pentru ca sunt confortabile, durabile si, de asemenea, au un aspect natural.

​

Implantul este o radacina artificiala a dintelui care inlocuieste radacina pierduta. La acest implant este atasata o coroana ceramica.

 

Daca se foloseste un implant pentru a inchide doar un gol, dintii vecini pot fi protejati.

Cand se folosesc implanturile dentare?

+

-

Implanturile dentare sunt folosite in principal pentru a inlocui dintii individuali a caror pierdere a fost cauzata, de exemplu, de un accident sau de o boala dentara. Daca sunteti purtator al unei proteze partiale sau totale si doriti din nou dinti, implanturile dentare sunt o solutie buna.

Introducerea unui implant dentar este intr-adevar nedureroasa?

+

-

Introducerea unui implant este nedureroasa deoarece procedura se efectueaza sub anestezie locala. Cu toate acestea, ca si in cazul oricarei proceduri chirurgicale, poate aparea durere postoperatorie, care este contracarata cu analgezice usoare. In plus, simptomele implantarii sunt de obicei mici si dispar după 2-3 zile.​

Cum se simte un implant dentar? Se vede din exterior?

+

-

Avantajul implanturilor este senzatia deosebit de naturala a dintelui si a masticatiei - se simt aproape exact ca proprii dinti. Datorita ancorarii sigure a implantului dentar in osul maxilarului, proteza dentara este deosebit de fixa. Deci ai o muscatura puternica si poti mastica normal.

 

In plus, implanturile dentare conving si prin aspectul natural: coroana artificiala din ceramica este adaptata dintilor tai ca forma si culoare, iar partea interioara a implantului este ascunsa in maxilar.

Fatete

+

-

Fatetele sunt invelisuri ceramice subtiri, fabricate individual de tehnicianul dentar, cu ajutorul carora dintii pot fi prelungiti si scurtati. Cu toate acestea, fatetele sunt cel mai adesea folosite pentru a schimba culoarea dintelui sau pentru a indrepta vizual dintii strambi.

 

Golurile dintre dinti pot fi inchise si cu fatete de catre medicul stomatolog doar slefuind un strat foarte subtire de smalt in zona vizibila.

Plombe din material compozit

+

-

In acest proces terapeutic, cavitatea preparata este reumpluta cu ajutorul unui compozit nanoceramic in mai multe straturi si intarit cu lumina albastra. Acest material poate fi folosit foarte bine atat in zona frontala cat si in cea posterioara, tinand cont de dimensiunea cavitatii.

 

Cu ajutorul acestei metode de tratament, spatiile interdentare pot fi, de asemenea, reduse sau inchise. Decolorarea smaltului si forma dintilor pot fi, de asemenea, influentate estetic pozitiv în acest fel.

Intrebarea ta nu a primit raspuns? Nicio problema, deoarece echipa noastra prietenoasa este disponibila pentru intrebari sau pentru a face o programare în orice moment prin telefon, prin formularul de contact sau la fata locului.

bottom of page