top of page

Stomatologie biologica

Pana la 70% din toate bolile cronice sunt strans legate de interferentele microbiene din cavitatea bucala. Conceptul nostru reprezinta stomatologia care vede omul drept un organism complex, biologic, in care sistemele se influenteaza intre ele.

Nicio alta parte a corpului nostru nu este la fel de plina de metale grele, aliaje, materiale toxice, organe moarte (de la dintii tratati radicular) si inflamatii precum zona gurii si a maxilarului.

_DSC6057.jpg

Conceptul biologic al Centrului Stomatologic German Delphia isi propune sa elimine cat mai repede sursele acute de stres si sa usureze povara asupra sistemului imunitar. Oferim o solutie de implant care este atat compatibila biologic, cat si perfecta din punct de vedere estetic.

Avand in vedere cresterea exploziva a bolilor cronice, acest tip de tratament este singura cale de iesire din impas. Sistemul imunitar este imbunatatit semnificativ prin eliminarea metalelor si a substantelor toxice din zona gurii si a maxilarului. Prin intarirea sistemului imunitar si prin eliminarea altor factori daunatori, se obtine o vindecare adevarata pentru pacient.

Ce trebuie sa stiti

Implant ceramic

_DSC6103.jpg
Implanturile ceramice sunt realizate din dioxid de zirconiu ceramic de inalta tehnologie:
  • Sunt de culoarea fildesului, contribuie la rezultate estetice excelente

  • Nu sunt negre sau gri ca implanturile din titan

  • Nu contin metal

  • Au cea mai buna biocompatibilitate, fara alergii!

  • Acest material revolutioneaza stomatologia, deoarece acum putem oferi solutii complet biologice

  • Materialul nu formeaza electroni liberi la suprafata, ceea ce inseamna mai putina placa decat pe un dinte natural

  • Afinitate excelenta a tesuturilor moi: spre deosebire de titan, tesutul moale (gingia) creste, de asemenea, alaturi de os.

De regula, efectuam implantul imediat, adica dintele bolnav este indepartat rapid, compartimentul osos este curatat si dezinfectat, apoi se introduce biomaterialul (=implant ceramic).

Implantare imediata, un concept mai rapid si mai sanatos decat implantarea clasica

Medicii stomatologi considera ca este normal sa extraga dinti de la pacientii lor si apoi sa permita acestor regiuni sa se „vindece”, adica lasa papila, gingiile si osul din jur sa colapseze, daunand astfel ireversibil aspectului estetic. Aceste dezavantaje ireversibile pot fi prevenite doar prin implantare imediata. Dioxidul de zirconiu are performante semnificativ mai bune ca material de implant decat titanul: nu numai ca este neutru si biocompatibil si, prin urmare, mai putin susceptibil la infectii, dar poate si iesi din zona superioara a gingiilor. Gingia din jur creste, sigileaza cavitatea si este la randul ei sustinuta si mentinuta in volum prin cresterea pe ceramica.

_DSC6203.jpg
_DSC6231.jpg
Riscurile dintilor morti pentru sanatate

Tratamentul de canal din perspectiva biologica: Dintii tratati cu obturatie de canal sunt dinti morti! ​ Chiar si cel mai bun tratament de canal nu va putea realiza o inchidere complet etansa la bacterii. Miile de fibre nervoase mici din canalele dintelui (tubuli dentinari) sunt expuse cariilor dupa tratamentul canalului radicular sau dupa ce dintele moare. Cand proteinele se descompun, se formeaza numeroase toxine. Acestea patrund in organism prin cele mai fine canale si pot pune o presiune considerabila asupra acestuia fiindca au un efect toxic asupra nervilor (efect neurotoxic). In combinatie cu mercurul din plombele de amalgam, se poate forma dimetilmercurul extrem de toxic, care poate ajunge si la creier prin bariera hematoencefalica si are un efect neurotoxic asupra celulelor nervoase. Cu fiecare act masticatoriu, aceste bacterii isi elibereaza toxinele in sistemul limfatic al tesutului din jur. De aici intra in fluxul sanguin (infectie focala) si apoi in intregul corp. Intr-un studiu realizat de Siqueira et al., microorganismele au fost detectate in toti dintii tratati radicular cu inflamatie apicala, ceea ce sugereaza suspiciunea de inflamatie cronica. Richardson si colab. detecteaza 75 de tulpini bacteriene diferite in dintii tratati radicular cu osteita apicala. Patru dintre aceste specii afecteaza inima, trei sistemul nervos, doua rinichii si creierul si una sinusul maxilar. Prin urmare, stomatologia este singura disciplina care lasa tesut mort in organism. Din punct de vedere tehnic, tratamentul de canal poate fi efectuat pentru a pastra functia de mestecat, dar trebuie reconsiderat daca are sens din punct de vedere medical. Un dinte mort care a fost supus unui tratament de canal poate avea efecte masive asupra sistemului imunitar.

Alergia si intoleranta la titan

Titanul este un material bine tolerat de multi pacienti. Este rezistent la coroziune si, prin urmare, are o compatibilitate imunologica buna in comparatie cu alte metale. Adevaratele alergii celulare de tip IV la titan sunt o raritate absoluta. Declaratia facuta frecvent ca „nu exista alergii la titan” este probabil corecta dintr-o perspectiva strict imunologica bazata pe cunostintele actuale. Cu toate acestea, alergiile nu sunt singura problema a titanului. Se stie ca implanturile de titan induc simptome inflamatorii nedorite la unii pacienti. Acest lucru poate duce local la o lipsa a vindecarii osoase (osteointegrare) si la inflamatie locala in zona osului sau a tesuturilor moi (periimplantita). Totodata, procesul inflamator poate afecta intregul corp, ceea ce poate duce la probleme de sanatate de anvergura. Cea mai frecventa cauza a hipersensibilitatii individuale la titan este reactivitatea proinflamatoare excesiva a macrofagelor tisulare. Particulele de titan din tesut induc o reactie inflamatorie. Daca este introdus un implant de titan, apare abraziunea metalica. Prin urmare, particulele de oxid de titan pot fi gasite aproape intotdeauna in osul din jur sau in tesutul moale al pacientului. Particulele de oxid de titan se pot dezlipi de pe suprafata implantului si se pot depune in tesutul din jur.

_DSC7182.jpg
_DSC6290.jpg
Mercur si metale grele in plombe din amalgam

Pe langa argint si diverse alte metale, amalgamul este format din peste 50% mercur, cel mai toxic element neradioactiv de pe planeta noastra. Nu este un aliaj stabil si omogen, ci mai degraba doar un amestec numit „compus intermetalic”. Amalgamul corodeaza si isi poate elibera componentele in corpul dumneavoastra! Incetul cu incetul iese la iveala ca pot aparea daune pentru sanatate. Mercurul se depoziteaza in diferite organe, precum ficatul, rinichii, creierul, colonul, tesutul gras si tiroida. Timpul de injumatatire in creier este de 16-30 de ani! Acest lucru duce, printre altele, la natura extrem de periculoasa a mercurului si necesita masuri speciale de protectie: -Aplicarea unui element din cauciuc (diga) ofera protectie impotriva aschiilor si fragmentelor de amalgam, care se pot desface si se pot bloca în tesut. Cea mai recenta generatie nu contine latex. Este fabricata din silicon, care are avantajul ca nici mercurul in stare gazoasa nu poate patrunde prin acesta. -Utilizarea aspiratiei ofera protectie suplimentara impotriva vaporilor de mercur, deoarece aceasta aspiratie este pozitionata deasupra dintelui tratat. Se gaureste atent la viteza redusa folosind o freza de carbura pentru a evita dezvoltarea vaporilor toxici de mercur. -O masca de nas poleita cu aur capteaza vaporii de mercur, deoarece aurul si mercurul au o afinitate mare unul pentru celalalt.

Inflamatia cronica a maxilarului: o problema medicala adesea trecuta cu vederea

Dintii morti sunt adesea tratati cu obturatii radiculare, dar aceste tratamente prezinta adesea riscul ca ulterior sa se formeze inflamatia cronica. Aceasta poate pune ulterior o presiune constanta asupra sistemului imunitar si il poate epuiza. Ei sunt, de asemenea, un catalizator pentru multe alte boli, care pot deveni, de asemenea, o povara enorma. Inflamatia cronica in zona maxilarului este adesea, din pacate, un tablou clinic nedetectat. Aceasta apare atunci cand parti ale osului nu se osifica corespunzator, ci se umplu cu tesut inflamator, toxine, metale grele sau chisturi grase. Cauza unei astfel de inflamatii cronice este de obicei rana nevindecata dupa indepartarea dintelui. Aceste rani nu se pot vindeca corespunzator deoarece exista o deficienta de vitamine si nutrienti si posibil o dieta stresanta constand din mult zahar, grau si produse din lapte de vaca. In loc sa se vindece corect si sa formeze os sanatos, in acest moment se formeaza doar o coaja subtire de os. Interiorul nu se poate vindeca corespunzator, se depun toxinele si metalele grele care sunt responsabile pentru inflamatie. Acest camp de interferenta poate provoca dureri faciale severe, dar in cele mai multe cazuri trece complet neobservat deoarece nu apar semne clasice de inflamatie precum durerea, umflarea sau puroiul. Nu este neobisnuit ca expertii sa foloseasca termenul de inflamatie tacuta. Chiar daca inflamatia nu provoaca mult stres la nivel local, poate provoca probleme semnificative in alte parti ale corpului si poate ataca continuu sistemul imunitar. Este posibil ca toxinele sa ajunga in regiuni indepartate ale corpului prin nervi, fluxul sanguin si sistemul limfatic. Cateva exemple de boli care pot fi declansate de NICO (Neuralgia-inducing Cavitational Osteonecrosis) sunt dificultatile de concentrare, apatia sau oboseala constanta, precum si alergiile. Dar bolile glandelor, reumatismul sau problemele tiroidiene sunt si ele posibile consecinte. In cel mai rau caz, aceasta inflamatie poate chiar declansa cancer la san si prostata. Apar in principal dupa indepărtarea dintilor, dar pot aparea in orice zona edentata. Cauza este o alimentatie incorecta cu mult zahar, grau si produse din lapte de vaca precum si o deficienta de vitamine si nutrienti. Din cauza acestei situatii de deficienta, organismul este adesea coplesit de procesele de vindecare. In plus, exista conditii cronice de stres care opresc sistemul imunitar. Nu se poate construi tesut nou deoarece pur si simplu ii lipsesc nutrientii pentru a face acest lucru. Protocolul nostru de vindecare a oaselor, pe care il folosim înainte de toate procedurile chirurgicale pentru a sprijini regenerarea proprie a organismului, s-a dovedit a fi eficient pentru sprijinul preoperator al regenerarii osoase.

_DSC6379.jpg
_DSC6040.jpg
Campuri de interferenta

Acest termen a fost inventat cu peste o suta de ani in urma de parintele stomatologiei biologice, dr. Weston Price. Asa-numitele campuri de interferenta pun organismul in modul de stres (modul simpatic), care comuta sistemele in „modul de urgenta” 24/7. Acest stres duce la eliberarea de adrenalina si cortizol si determina pomparea sangelui in muschi si vasoconstrictie. Reactiile imune si de vindecare sunt oprite si amanate pana la faza ulterioara de regenerare. Acest lucru face ca organismul sa devina prea acid, creand o datorie de oxigen in sistem si nu lasa nici o oportunitate de regenerare si vindecare. Daca exista un camp de interferenta in sistemul uman, se presupune ca un proces inflamator poate provoca o reactie in alta parte a corpului sau poate duce la rezistenta la terapie (cronicizare). Detectarea campului de interferenta clasica se realizeaza la medicul stomatolog prin evaluarea imaginilor cu raze X, detaliile clinice si asocierea acestora cu constatarile medicale. Dintii sunt unul dintre cele mai importante subsisteme dintr-o retea de sub-zone autoreglabile ale organismului. Diagnosticarea unei leziuni in zona maxilarului nu este intotdeauna usoara, deoarece o radiografie conventionala nu poate arata zonele afectate de inflamatie. Cu toate acestea, daca banuiti, de exemplu ca nu au putut fi gasite cauzele unei alte afectiuni fizice, sau aveti senzatia ca sistemul imunitar este atacat, atunci puteti face o tomografie digitala, tridimensionala in cabinetul nostru. De asemenea, puteti efectua o terapie neuronala tintita, astfel incat o astfel de suspiciune sa poata fi diagnosticata in mod specific. Odata ce a fost pus diagnosticul, campul de interferenta poate fi indepartat chirurgical si va puteti regenera intr-un timp foarte scurt si va puteti bucura din nou de viata.

Restaurari metalice

Factorii de risc pandesc peste tot. Mai ales in gura. Metalele din cavitatea bucala interactioneaza intre ele prin electrolitii din saliva si sunt modulate, amplificate, radiate in mod necontrolat de cresterea EMF (campuri electromagnetice) si conduc la efecte nedorite la nivel de toxicologie (dependent de doza) si imunologie (independent de doza), reactii care pun in pericol sanatatea. Ionii metalici se leaga de proteine, enzime si membrane celulare si pot declansa astfel, printre altele, boli autoimune. Pot aparea si alergii de tip IV sau reactii de intoleranta induse de corpuri straine, ca in cazul titanului.

_DSC6074.jpg
bottom of page